Onthuld: Volkswagen E-Bugster Concept

Volkswagen E-Bugster Concept
Volkswagen heeft in Detroit de E-Bugster Concept voorgesteld, een elektrisch aangedreven Beetle.

Volkswagen werkt verder aan de ontwikkeling van elektrische aangedreven wagens. Na de Volkswagen Golf Blue-e-Motion stelt het nu een elektrisch aangedreven Beetle voor onder de naam E-Bugster Concept. Onder de motorkap zit dezelfde elektromotor als de Golf Blue-e-Motion, het gaat om een elektromotor met een maximale output van 116 pk en een koppel van 270 Nm. Hierdoor duurt een sprint van 0 naar 100 km/u 10,9 seconden, de actieradius bedraagt 150 km. Lang aan de laadpaal hangen is niet nodig, dankzij een snellaad-functie kan de batterij 80% opgeladen worden in 30 minuten.

Visueel heeft Volkswagen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de E-Bugster Concept ook een aparte styling mee te geven. De E-Bugster Concept heeft een Coupé-vormig dak met een 7 centimeter lagere daklijn en oogt daardoor sportiever dan een standaard Beetle. Verder werden ook de bumpers aangepast en zien we C-vormige LED-dagrijlichten en een subtiele spoiler.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...