Autosalon Brussel 2012: MINI Line-up

MINI Roadster 2012
MINI zal op het Autosalon van Brussel in Paleis 7 te vinden zijn, het brengt met de MINI Roadster een Europese première.

MINI-liefhebbers zullen niet op hun honger moeten blijven zitten tijdens het Autosalon van Brussel. Het merk lanceert er namelijk in Europese première de MINI Roadster. Na de lancering van de MINI Coupé is de MINI Roadster het zesde model en de eerste open tweezitter van het merk. Het design werkt uiteraard voort op de Coupé, maar het stalen dak werd vervangen door een manueel te openen soft-top. Het design is daarbij typisch MINI, met scherpe A-stijlen en een licht oplopende heuplijn die eindigt in een platte achterkant. In de koffer is plaats voor 240 liter bagage. Ook op dynamisch vlak is de MINI Roadster bij de les, hij ligt laag bij de grond en vanaf 80 km/u rijst een automatische spoiler omhoog om de kont tegen het wegdek te duwen. Onder de motorkap vinden we enkel de krachtigste MINI motoren. Het gaat om een 1.6 liter benzine met 122 pk (Cooper), een Cooper S met 184 pk en een John Cooper Works met 211 pk. De enige diesel wordt een 2.0 liter Cooper SD met 143 pk. Op het salon zullen de MINI Roadster Cooper en Cooper S te zien zijn.

Naast de Europese première voor de MINI Roadster is er ook plaats voor een Belgische première in de vorm van de MINI INSPIRED BY GOODWOOD. Een unieke versie die voorzien werd van de beste materialen en een uitgebreide know-how. Deze unieke MINI werd ontworpen in samenwerking met de designers van Rolls Royce, geen wonder dat het model een typische Engelse stijl bezit. Onder de motorkap is plaats voor een 184 pk sterke Cooper S. Ook in Belgische première is het MINI YOURS-programma, een programma waarmee je je MINI met allerlei exclusieve opties kan uitrusten. Specifiek zullen de MINI One D Cambridge en MINI Cooper D Kensington te bezichtigen zijn. Daarnaast is er op de stand ook plaats voor de MINI Coupé (JCW én Cooper SD), de MINI Clubman Cooper D, de MINI John Cooper Works en de MINI Countryman (Cooper D, Cooper SD, Cooper S All4).

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth
Alfa Romeo
Audi
Bentley
BMW
Citroën
Dacia
Fiat
Ford
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Mazda
MINI
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Skoda
Subaru
Toyota
Volkswagen
Volvo

Deel dit bericht:

1 reactie op "Autosalon Brussel 2012: MINI Line-up"

  1. TDB 31-12-2011 om 11:09

    Kijk er naar uit! In Frankfurt totaal geen tijd gekregen om de MINI-stand te bewonderen. Coupé, roadster, …interesting !

Reageer

Reactie aan het plaatsen...