Officieel: Porsche 911 Cabrio

Porsche 911 Cabrio
Na de nieuwe Porsche 911 komt… Juist, de Porsche 911 Cabrio!

En niet alleen de Porsche 911 Carrera krijgt een Cabrio-variant, ook zijn krachtiger broer, de Porsche 911 Carrera S, gooit z’n dak eraf! En zoals we van Porsche gewend zijn, toonde het merk ook hier haar ingenieurskunsten. Het dak van deze cabrio moet er nog steeds goed uitzien en bovendien functioneel zijn. Dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen zoals magnesium is de Porsche 911 Cabrio een stuk lichter dan zijn voorgangers. Dat komt niet alleen de sportiviteit, maar ook het verbruik en het comfort van de 911 Cabrio ten goede.

De 911 Carrera Cabrio krijgt een 3.4 liter grote flat six die 350 pk levert. Alle kracht gaat naar de achterwielen via een manuele zevenbak, die optioneel ingewisseld kan worden voor een PDK (dubbele koppeling) versnellingsbak. De Porsche 911 Carrera S Cabrio krijgt 50 paarden extra. De kracht wordt uit een 3.8 liter grote flat six geput. Beide modellen verbruiken in theorie minder dan 10 liter per 100 km. Niet slecht voor een Porsche.

Bij Porsche draait alles natuurlijk om rijgedrag. Dankzij een grotere spoorbreedte vooraan, een nieuwe elektromechanische bekrachtiging van het stuur en een significante gewichtsbesparing in vergelijking met zijn voorganger, moet de Porsche 911 Cabrio beter rijden dan ooit. De lancering vindt plaats in het begin van de lente, in Duitsland kosten de modellen €100.532 en €114.931, in België zullen ze dus iets duurder zijn aangezien wij 2% meer belasting betalen dan onze Duitse buren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...