Officieel: Porsche Panamera GTS

Porsche Panamera GTS
De verrassing van Porsche in Los Angeles is de Panamera GTS met 430 pk en vierwielaandrijving.

Voor een nieuwe 911 variant was het hoogstwaarschijnlijk iets te vroeg, een Boxster afgeleide had nog net gekund. Porsche komt echter naar de Los Angeles met de Panamera GTS, voluit Gran Turismo Sport, een model dat zich situeert tussen de Panamera 4S en Panamera Turbo. Van turbo’s moet de GTS niet weten, wel beschikt de wagen over vierwielaandrijving. De aangepaste atmosferische 4.8-liter V8 levert een vermogen van 430 pk bij 6.700 toeren per minuut, 30 pk meer dan de 4S. Ook het motorkoppel nam toe van 500 naar 520 Nm. Het blok wordt gekoppeld aan een PDK-transmissie waarmee de Panamera GTS van 0-100 km/u sprint in amper 4,5 seconden. De topsnelheid van de luxueuze vierdeurs bedraagt 288 km/u.

Toegenomen kracht gaat gepaard met grotere remmen. Verder beschikt de wagen over een sportief afgesteld chassis met luchtvering en PASM, de Panamera GTS staat bovendien 10 millimeter lager. De GTS is net als de Turbo herkenbaar aan de grotere luchtinlaten vooraan en een gelijkaardige spoiler achteraan. Hier en daar werden zwarte accenten toegevoegd en ook de uitlaatpijpen, die iets meer sounds zouden voortbrengen, zijn matzwart gespoten. De velgen van 19-inch onderstrepen langszij de sportieve ambities van de GTS. In de Panamera zelf krijg je nog steeds alle luxe, aangevuld met sportzetels, een sportief stuurwiel met peddels, een exclusief GTS lederen interieur en een afwerking met Alcantara. Vanaf februari zou de Panamera GTS in de toonzaal staan, de prijs (in Duitsland) bedraagt 116.716 euro.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Porsche Panamera GTS"

  1. ML 17-11-2011 om 15:21

    Zelfs in GTS uitvoering vind ik het nog steeds een 

  2. mrnix 18-11-2011 om 0:31

    zalige auto!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...