Kia GT allicht niet met V6

Kia GT
Kia stelde de Kia GT voor op het autosalon van Frankfurt, een prachtige vierdeurscoupé met een V6 onder de motorkap.

Het concept puurt 395 pk uit een 3.3 liter grote V6-motor en zorgt ongetwijfeld voor sensationele prestaties. Iets wat Kia met dit model ook effectief wil bereiken. De GT is Kia’s eerste teken van leven van een nieuwe richting voor het bedrijf, klinkt het daar. Designverantwoordelijke Peter Schreyer zegt aan AutoExpress dat hij een auto wou bouwen waarin mensen trots kunnen rondrijden. Dat maakte Kia voorheen nog nooit.

Maar diezelfde goede man vertelt er direct ook bij dat dit model niet per se met een V6 op de markt zal komen. Hij zal performant zijn, dat wel, maar tegelijkertijd wil Kia de wagen milieuvriendelijk maken. Een compactere motor of hybride technologie zijn dus meer voor de hand liggende opties. De GT blijft volgens Schreyer hét model dat ervoor moet zorgen dat Kia eindelijk emoties kan oproepen bij autoliefhebbers.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...