Facelift voor de Volvo XC90

Volvo XC90
De Volvo XC90 zit bijna aan het einde van zijn levenscyclus, maar voor hij weggaat, krijgt hij nog een facelift.

De Volvo XC90 is een succesmodel, zoveel is zeker. Dankzij zijn immense binnenruimte en zijn hoge graad van comfort, ging hij uiterst veel over de toonbank. De nieuwe XC90 is volgens Volvo iets gespierder geworden, maar tegelijk ook eleganter. Dit alles werd bekomen dankzij enkele details die de wagen toch verschillend maken van zijn voorganger.

Aan de achterkant vinden we nieuwe achterlichten terug met remlichten uit LED-lampjes. De richtingaanwijzers zijn in het zilver uitgevoerd, maar het licht dat ze uitsturen is nog steeds oranje. Er zijn nieuwe velgen beschikbaar op de Volvo XC90, ze krijgen maatje 18 en een zilveren matte afwerking.

Ook aan de binnenkant werden enkele details herwerkt om de XC90 up-to-date te houden. Volvo’s grootste krijgt een nieuw stuurwiel, standaard aluminium decoratie en een nieuw instrumentenpaneel met een witte achtergrond. Op de meeste markten krijgt de koper standaard zeven zitplaatsen. Alle zetels kunnen worden weggevouwen om een vlakke laadvloer te creëren.

Echte sportievelingen kunnen een R-Design pakket aanschaffen op hun XC90. Die krijgt dan een speciaal chassis, een nieuw interieur, 19″ velgen en behoorlijk wat R-Design plaatjes. Onder de motorkap biedt Volvo 1 benzinemotor aan met 243 pk en 320 Nm. Die motor verbruikt 11,4 liter per 100 km en stoot 265 gram CO2 uit per km.

Als je een dergelijke wagen koop, is dieselen een voor de hand liggende keuze, daarom biedt Volvo 2 dieselmotoren aan. De D5 motor levert 200 pk en 420 Nm, terwijl de D3 motor het moet stellen met 163 pk en 340 Nm. De laatste motor komt overigens met voorwielaandrijving Het verbruik van de D5 komt neer op 8,3 liter per 100 km, dat van de D3 op 8,2 liter per 100 km.

Volvo biedt een nieuwe technologie aan voor smartphones: Volvo On Call. Alle Volvo’s van modeljaar 2012 kunnen met On Call worden uitgerust. Dat is een app met vier bijzondere functies: Car Locator laat je toe je wagen terug te vinden en een digitaal kompas wijst je indien nodig de weg, met Remote Heater start kan je je wagen voorverwarmen, het Vehicle Dashboard geeft allerlei informatie over onder meer het brandstofniveau en het gemiddeld verbruik en tenslotte laat Car Check je toe de wagen te controleren op gebied van kapotte lichten, remvloeistofniveau… Alles voor de techneut die constant up-to-date wil zijn dus!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...