Cadillac Ciel Concept gaat volledig retro

Cadillac Ciel
Cadillac stelt het Ciel Concept voor op het Concours d’Elegance in Pebble Beach. Over retro gesproken!

De Ciel Concept is een vierdeurs cabrio die er bijzonder retro uit ziet en doet denken aan modellen van Cadillac uit de jaren ’60. De velgen die onder de Ciel staan krijgen maatje 22, voldoende om op te vallen, zoveel is zeker. Onder de motorkap schuilt er een 3.6 liter grote V6-motor die door een elektromotor wordt bijgestaan. Hoe retro de wagen bovenhuids mag zijn, onderhuids is de Ciel een stuk moderner dan de buitenkant zou doen denken. De configuratie levert 425 pk en 583 Nm, zeker geen slechte cijfers!

De naam Ciel moet in het Frans uitgesproken worden en staat voor ‘lucht’. Ver hoef je de verklaring van de naam niet te zoeken, de Ciel is namelijk een cabrio. Maar dan wel een cabrio die voldoende ruimte aan de passagiers achteraan zou geven en baadt in ongeveer elke mogelijke vorm van luxe. Nu nog in Pebble Beach, binnenkort in Frankfurt? Laat ons hopen van wel!

Deel dit bericht:

3 reacties op "Cadillac Ciel Concept gaat volledig retro"

  1. mrnix 22-08-2011 om 11:05

    ik ben verre van een caddilac fan maar ik moet toegeven, dit is een streling voor het oog

  2. kristofl 22-08-2011 om 11:56

    Demax! Al had ik de voorkant misschien liever met een rond licht gezien of toch minstens gewone lichtblokken. Misschien zal dit ook zo wel zijn, want met een ‘led-strip’ alleen verlicht je geen hele weg lijkt me. Gedurfd maar heeft zeker koperspotentieel

  3. MRM 22-08-2011 om 12:03

    Er bestaan premiummerken die alleen maar LED’s gebruiken. Nieuwe Audi A8 dacht ik zelfs. http://www.groenlicht.be/2009/12/01/officieel-nieuwe-audi-a8/

Reageer

Reactie aan het plaatsen...