Officiele foto’s: Honda CR-Z Mugen RR

Honda CR-Z Mugen RR
Honda heeft foto’s vrijgegeven van een tweede hardcore hybride: de CR-Z Mugen RR.

De Honda CR-Z Mugen RR is het werk van de Japanse afdeling van Mugen, gelijkaardig aan de CR-Z Mugen ontwikkeld door de Europese arm van het tuningbedrijf. De CR-Z Mugen stond reeds te pronken op het Goodwood Festival of Speed vorige maand en is net als zijn Europese broertje een one-off concept. Er zijn dus jammer genoeg geen onmiddellijke plannen voor een productie ervan.

Honda heeft helaas nog geen details vrijgegeven over de aandrijving van de CR-Z Mugen RR, bij de Europese CR-Z Mugen zet het 1.5-liter blok gecombineerd met de elektromotor alvast 200 pk neer op het asfalt. Naast de dus tot nu toe onbekende upgrade aan de motor werd ook het exterieur sterk aangepast, waarbij een grote, vaste spoiler het geheel domineert. Verder werd heel wat carbon gebruikt voor de motorkap, de deuren en de kofferklep.

Tot slot kreeg het concept een race-ophanging, een voorbumper met betere luchtdoorstroming, een dubbele uitlaat achteraan, 18-inch aluminium velgen, grotere remklauwen en een Valencia Orange Pearl kleurtje. Het interieur is deels leder, deels Alcantara waarin een speciale GPS verwerkt werd die de data opslaat over een gereden rondje op het circuit, zodat je achteraf informatie kan opvragen over het chassis en de motor. Hopelijk volgt er snel meer informatie over deze hete CR-Z.

Honda CR-Z Mugen RR

Honda CR-Z Mugen RR

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...