Zekerheid voor Saab dankzij bindend akkoord

Saab China Hawtai
Goed nieuws vanuit Zweden, de overeenkomst met het Chinese Pang Da en Youngman werd bindend gemaakt, het verse geld zorgt voor zekerheid bij Saab.

Swedish Automobile, de eigenaar van Saab, kondigt in een persbericht aan dat de overeenkomst die op 13 juni werd afgesloten met het Chinese Pang Da Automobile en Youngman vandaag bindend werd gemaakt. De overeenkomst betekent voor Saab een investering van 245 miljoen euro door de Chinese partners en legt tegelijk de weg open voor de productie van Saab’s in China. Daarnaast zorgt de overeenkomst ervoor dat Vladimir Antonov terug kan keren als aandeelhouder en financier voor Swedish Automobile, Saab verwacht dat dit op korte termijn ook zal gebeuren. De overeenkomst met de Chinese partners moet wel nog goedgekeurd worden door de autoriteiten.

Saab kondigt meteen ook een Joint Venture aan waarin Saab en Youngman elk een belang van 50% hebben. De Joint Venture zal zich bezig houden met de ontwikkeling van drie nieuwe Saab modellen, namelijk de Saab 9-1, 9-6 en 9-7. Saab zal in deze Joint Venture verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de modellen, Youngman zal op zijn beurt instaan voor de financiële kant van de zaak. De Saab 9-6 en 9-7 zullen vooral de Chinese en Amerikaanse markten moeten aanspreken, de Saab 9-1 wordt als instapmodel een wagen die overal ter wereld klanten naar het merk moet lokken.

Saab

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...