Moet de Mercedes GLS concurreren met de X6?

Mercedes CLG-CLS-SUV render
Mercedes wil zijn SUV line-up uitbreiden met een concurrent voor de BMW X6, vermoedelijk op basis van de Mercedes CLS.

Volgens hooggeplaatste bronnen bij Mercedes wil het merk in 2014 een nieuwe vierzits SUV lanceren met hetzelfde platform als de derde generatie M-Klasse. Mercedes zou de markt goed bestudeerd hebben en kwam tot de conclusie dat een extra off-road model met een meer sportief animo dan de ML een welkome aanvulling zou zijn. Mercedes heeft meteen ook al een naam klaar voor zijn X6-killer, het model zou als Mercedes GLS door het leven gaan en designelementen van de Mercedes CLS overnemen.

Verdere details blijven voorlopig nog schaars, maar wat er zich onder de motorkap zal afspelen lijkt al deels een uitgemaakte zaak. We mogen rekenen op verschillende geblazen benzinemotoren zoals een 3.5-liter V6 en een 4.6-liter twin-turbo V8. Langs dieselzijde kan er gekozen worden voor een 3-liter turbo V6 of een diesel-hybride die zijn componenten zal delen met de E300 Hybride die dit jaar op het autosalon van Frankfurt onthuld zal worden. Om ook de X6 M naar huis te kunnen rijden zal later trouwens ook een AMG-versie gelanceerd worden, deze krijgt een 5.5-liter V8 onder de motorkap. (Via: AutoCar)

Mercedes CLG-CLS-SUV render

Deel dit bericht:

3 reacties op "Moet de Mercedes GLS concurreren met de X6?"

 1. Wolf 20-06-2011 om 16:55

  Moet dit? Is één totaal onzinnige, onnodige en oerlelijke auto in de vorm van een X6 niet genoeg?
  Wie zo’n soort auto koopt heeft wel een heel narcistische behoefte om aandacht.

 2. TDB 20-06-2011 om 18:37

  Echt een gedrocht… Maar dat denk ik ook van de BMW X6…
  Toch wordt hij vaak verkocht!

 3. love4sportcars 20-06-2011 om 19:06

  met wat denken die wel waarmee ze bezig zijn, ik hou van mercedes omdat ze andere modellen niet na-apen, Als ze dit gedrocht op de markt brengen, hebben ze alvdt één fan minder.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...