Porsche productie blijft in Duitsland

Productie Porsche
Porsche wil in de nabije toekomst exclusief in Duitsland blijven produceren.

Porsche wordt door de buitenwereld gezien als een authentiek, Duits bedrijf. Vandaar wil de sportwagenfabrikant uit Zuffenhausen de productie ook exclusief in Duitsland houden. Potentiële nieuwe Porsche faciliteiten in de VS en China werden door CEO Matthias Müller afgewezen. Indien de huidige productiecapaciteit onvoldoende zou worden, is het mogelijk de fabriek in Leipzig uit te breiden. In tegenstelling tot het hoofdkantoor in Stuttgart is daar plaats in overvloed aanwezig.

Met de nieuwe uitspraken neemt Müller een nieuw standpunt in. Midden mei was een productie in het buitenland, vooral dan in China en de VS, nog niet uitgesloten. De verwachtingen van Porsche om tegen 2018 tot 200.000 auto’s per jaar te verkopen, werden eveneens door Müller bijgesteld. Het rendement en niet het expliciete volume is van cruciaal belang. Een made-in-China inscriptie is dus niet voor de nabije toekomst, een Porsche blijft een Duitse sportwagen, gebouwd door Duitse vakmensen. (Via: AMS)

Porsche Leipzig

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...