Video: Corvette ZR1 scherpt ringtijd met 6 seconden

Chevrolet Corvette ZR1
De Corvette ZR1 heeft zijn persoonlijk record op de Nürburgring met 6 seconden verbeterd.

Chevrolet heeft wat updates voor de ZR1 klaar, zo krijgt de wagen optioneel Michelin Pilot Sport Cup Zero banden en een nieuw prestatiegericht tractiecontrolesysteem waardoor de grip is toegenomen. Het vorige record van de Corvette ZR1 bedroeg 7:26.4 op de Nürburgring, Chevrolet wou dus maar al te graag kijken of het dankzij de aanpassingen iets van die tijd kon afsnoepen. In de video kruipen we mee aan boord van de nieuwe recordpoging, en jawel, dankzij de aanpassingen is piloot Jim Mero erin geslaagd de ZR1 in 7:19.63 rond de ring te sturen. Ter vergelijking, een Porsche 911 GT2 RS doet hetzelfde in 7:18. Alle rondetijden vind je trouwens hier.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...