Redding Saab door Hawtai gaat niet door

Saab Hawtai fail
De redding van Saab door de Chinese autoproducent Hawtai gaat niet door, de overeenkomst die op 3 mei werd afgesloten is verbroken.

De overeenkomst die op 3 mei werd aangekondigd was namelijk afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder de goedkeuring van verschillende aandeelhouders. Hawtai heeft daarbij niet aan alle voorwaarden kunnen voldoen, laat Saab’s moederbedrijf Spyker weten. Hawtai zou een belang in Spyker nemen van 29,9% en daarvoor 120 miljoen euro neertellen, daarnaast kwamen beide partijen een converteerbare lening van 30 miljoen euro overeen om de schulden op korte termijn weg te werken. Saab heeft namelijk een groot liquiditeitsprobleem, de productie van de Zweedse autoproducent ligt al meer dan een maand stil vanwege achterstallige betalingen bij leveranciers.

Spyker geeft echter niet op en geeft aan dat het nu in gesprek is met andere Chinese partijen. Daarnaast blijft de onderneming in gesprek met de Europese Investeringsbank over de overname van 29 miljoen euro kredietfaciliteit en de verkoop van Saabs vastgoedposities aan de Russische zakenman Antonov. Het is essentieel voor Saab om zo snel mogelijk de financiering rond te krijgen, want hoe langer de productiestop duurt hoe slechter de toekomst voor het merk eruit ziet. Op het moment van schrijven noteert het aandeel van Spyker 7,38% lager op 3,89 euro.

Saab PhoeniX concept

Deel dit bericht:

1 reactie op "Redding Saab door Hawtai gaat niet door"

  1. mrnix 12-05-2011 om 19:09

    kaka :s

Reageer

Reactie aan het plaatsen...