Officieel: Porsche Cayman S Black Edition

Porsche Cayman S Black Edition
De Porsche Cayman S Black Edition: iets meer vermogen en een exclusieve uitrusting

Na een 911 Black Edition en een Boxster S Black Edition, die reeds op het autosalon van Genève stonden, brengt Porsche nu ook een dergelijke gelimiteerde versie uit van de Cayman S. Ditmaal is de oplage beperkt tot 500 stuks, die verdeeld worden vanaf juli 2011. Zoals de naam het zegt is ook hier zwart het thema. Naast een zwarte metaalkleur krijgt de Cayman S Black Edition zwarte Boxster Spyder 19-inch velgen die een halve inch breder zijn dan de optionele 19-inch velgen op de Cayman S. Achteraan meet het rubber 265/35, vooraan 235/35. Het thema wordt bovendien doorgetrokken naar de kleinste details: het dashboard is zwart, alsook de versnellingspook en de units in het instrumentenpaneel. Zoals bij zijn broertjes zijn er Black Edition instaplijsten en een badge op het handschoenenkastje met het specifieke nummer van de wagen.

De 3.4-liter zescilinder boxermotor levert 10 extra paarden in de Cayman S Black Edition, waarmee het totale vermogen neerkomt op 330 pk beschikbaar bij 7.400 toeren/min. Het maximum koppel blijft ongewijzigd op 370 Nm bij 4.750 toeren. Op het vlak van prestaties verandert er nauwelijks iets. De sprinttijd van 0-100 km/u wordt slechts één tiende van een seconde bijgeschaafd tot 5,1 seconden. Kies je voor de optionele PDK-versnellingsbak, dan is de sprint reeds voorbij na 5 seconden. Zijn tienden van een seconde echt belangrijk voor je, kruis dan ook het Sport Chrono package aan op de optielijst. Plots volstaan dan 4,8 seconden. De topsnelheid bedraagt 279 km/u. Terwijl de PDK bak de sprint versnelt, verlaagt hij de topsnelheid tot 277 km/u.

Verder krijgt de Cayman S Black Edition een uitgebreide, exclusieve uitrusting. Zo zijn Bi-Xenon koplampen, LED dagrijlichten en automatisch dimmende interieur- en buitenspiegels met regensensor standaard. De zetels zijn deels bedekt met zwart leder, waarbij het Porsche logo pronkt op de hoofdsteun. Ook een automatische airco, een exclusief stuurwiel en een cruise control behoren tot de standaarduitrusting. Het Porsche Comfort, Infotainment Package, Design Package en Sound Package Plus zijn geïncorporeerd in de Black Edition. Prijzen starten vanaf 67.807 euro in Duitsland, in België zal je dus nog iets meer moeten neertellen. Veel geld voor weinig toename in vermogen, maar de uitgebreide uitrusting maakt één en ander goed.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...