Audi A3 E-Tron Concept in Shangai + Video

Audi A3 E-Tron Concept
Het autosalon van Shangai is duidelijk een belangrijk salon. Naast vele andere merken, stelt ook Audi er een wereldpremière voor: de Audi A3 E-Tron Concept.

Dit model bouwt voort op de Audi A3 Sedan Concept die we zagen op het autosalon van Genève, maar geeft de wagen onderhuids een elektrische aandrijving. Onder het koetswerk van de wagen schuilt behoorlijk wat expertise op elektrisch gebied, maar vinden we ook een update van het MMI-systeem terug (voor navigatie en entertainment).

De wagen is 4,44 meter lang, 1,84 meter breed en amper 1,39 meter hoog. Het zwaartepunt ligt dus redelijk laag. Zeker als je weet dat de batterijen ook behoorlijk laag liggen. Her en der werd er gebruik gemaakt van koolstofvezelversterkte kunststoffen om de wagen licht, maar toch ook stevig te houden. De LED-lampen werden ook nog verfijnd, de buitenste LED-lampjes zijn breder dan de binnenste. De wagen weegt ondanks alle inspanningen om hem licht te houden 1.720 kg, maar dit model zit dan ook propvol technologie.

Binnenin is er volgens Audi een zee van ruimte, de wielbasis van 2,63 meter lang, is dan ook de langste in zijn klasse. Op de achterbank zijn er 2 individuele zetels beschikbaar met voldoende beenruimte. Vooraan zijn er 2 sportstoelen terug te vinden. De cockpit moet een lichte en verfijnde indruk nalaten. Het stuur beschikt over een platte onderkant, best sportief. De 4 ventilatiemonden bevinden zich mooi op één lijn.

Onder de motorkap schuilt echter het grootste technologische hoogstandje. Daar vinden we een 1.4 TFSI-motor terug met 211 pk en een elektrische motor met 27 pk. Alles samen bedraagt het totale vermogen 238 pk. Nul naar honderd hoeft amper 6,8 seconden in beslag te nemen, de topsnelheid bedraagt 231 km/u. In zuiver elektrische modus kan de A3 E-Tron maar liefst 54 km afleggen. De versnellingsbak is een zeventraps S-Tronic bak, een versnellingsbak met dubbele koppeling.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...