Video: Chevrolet in de American Le Mans Series

Chevrolet Corvette ALMS
Een video voor mensen met een hart voor racen en een zekere interesse in de techniek onder de motorkap van de bolides.

De American Le Mans Series gingen dit weekend van start met de 12-uren race in Sebring. In de GT-Klasse nam Chevrolet de derde en vierde plaats, na de twee M3’s van BMW Motorsport. Op het eerste zicht lijken de Corvette’s mijlenver verwijderd van de productiewagens, maar onderhuis hebben de wagens meer gemeen dan je zou denken.

De motor architectuur die Chevrolet gebruikt is dezelfde voor beide wagens. De ALMS Vettes gebruiken precies hetzelfde blok dat onder de motorkap van de Corvette Z06 ligt. Daar eindigen wel de gelijkenissen. In tegenstelling tot de Z06, is de GT-wagen gelimiteerd tot twee 28-mm luchtinlaten en een cilinderinhoud van 5,5 liter in plaats van de 7,0 liter bij de straatlegale versie.

Hoewel de middelen verschillend zijn, blijft het doel ongewijzigd: maximum vermogen en efficiëntie. Chevrolet ontwikkelt en bouwt de motoren in-house, zodat ze kunnen verzekeren dat bepaalde technologieën uit de langeafstandsracers hun weg vinden naar de productiemodellen. Hoe dat alles in zijn werk gaat, wordt duidelijk in de onderstaande video.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...