Geneve 2011: Mitsubishi Concept Global Small

Mitsubishi Concept Global Small
Mitsubishi droomt luidop van een nieuwe compacte stadswagen en doet dat in de vorm van de Mitsubishi Concept Global Small.

Uiteindelijk moet dat concept dat evolueren naar een nieuwe Mitsubishi Colt. Mitsubishi heeft de nieuwe Colt zo ontworpen dat hij compact, betaalbaar en zuinig is. De wagen wordt voorzien van een start/stop-systeem en Mitsubishi biedt een batterij zuinige motoren aan. Klanten zullen keuze hebben tussen een 1.0 liter grote of 1.2 liter grote motor waarvan de CO2-uitstoot steeds rond 90 gram per km zou liggen.

Efficiëntie werd niet enkel door de motorisaties te optimaliseren bereikt, ook aan het gewicht werd gedacht en de koets van de Concept Global Small is zodanig ontworpen dat hij zeer aerodynamisch is. Tegen 2012 zou dit model uiteindelijk bij de dealers moeten staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...