Geneve 2011: Porsche Boxster S Black Edition

Porsche Boxster S Black Edition Geneva
Naast de 911 Black Edition pronkt in Genève ook de Boxster S Black Edition.

De Boxster S Black Edition zal net als de 911 Black Edition in gelimiteerde oplage verkocht worden. Terwijl er van de 911 1.911 stuks gebouwd worden, zullen er van de Boxster slechts 987 wagens een koper vinden. Zoals de naam doet vermoeden, is ook hier zwart het overheersende thema. De wagen krijgt een zwarte lak, een zwarte kap en exclusieve in het zwart gespoten 19-inch Boxster Spyder velgen. Ook de luchtinlaten aan de flanken, de dubbele uitlaat en de rolbeugels zijn zwart gelakt. Verder beschikt de wagen standaard over een windscherm en bi-xenon koplampen.

Ook binnenin overheersen de zwarte tinten van het stuur, de sierlijsten, de schakelpook, de wijzerplaten en de lederen stoelen. Net als in de 911 Black Edition, geeft een genummerd plaatje op het handschoenenkastje aan dat je op weg bent met een gelimiteerde editie. Standaard wordt de wagen bovendien uitgerust met enkele packs, die een prijsvoordeel opleveren ten opzichte van een vergelijkbaar uitgeruste Boxster S. Ook het Sound Package Plus en het Porsche Communication Management zijn standaard.

In het midden van de wagen ligt een 3.4-liter zescilinder boxermotor, die een vermogen levert van 320 pk en een koppel van 370 Nm. Hiermee beschikt de Black Edition over 10 pk en 10 Nm meer dan de Boxster S. Een sprint van 0-100 km/u is reeds voorbij na 5,2 seconden, terwijl de wagen doortrekt tot 276 km/u. Standaard beschikt de Boxster S Black Edition over een manuele zesbak, maar ook een PDK versnellingsbak is optioneel beschikbaar. De Boxster S Black Edition is beschikbaar vanaf maart en kost 65.703 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...