Porsche Boxster S Black Edition

Porsche Boxster S Black Edition
Na de Porsche 911 Black Edition stelt Porsche ook een speciale editie voor van de Porsche Boxster S.

Porsche zal op het autosalon van Genève een nieuw luxueus topmodel voorstellen naast de sportieve Boxster Spyder: de Boxster S Black Edition. De Porsche Boxster S Black edition zal gebouwd worden in een beperkte oplage van 987 stuks en biedt behalve 10 pk meer dan de Boxster S (320 pk) een zeer uitgebreide standaarduitrusting en exclusieve elementen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De Black Edition doet uiteraard zijn naam alle eer aan, en wordt volledig in het zwart uitgevoerd: zo zien we een zwarte lak, een zwarte kap en zwarte 19″ Boxster Spyder-velgen.

Het kleurconcept wordt tot in het kleinste detail doorgevoerd, zo zijn de luchtinlaten aan de flanken zwart en is ook de dubbele uitlaatpijp zwart. Verder is de modelbenaming op de kofferklep achteraan zwart, zijn de rolbeugels zwart gelakt en loopt de zwarte afwerking ook in het interieur netjes door. Op de roestvrijstalen drempellijsten prijkt een zwart ‘Black Edition’ opschrift, terwijl ook het stuur, de sierlijsten, de schakelpook, de wijzerplaten en de lederen stoelen in het zwart zijn uitgevoerd. Een genummerd plaatje op de klep van het handschoenenkastje toont dat je met een gelimiteerde editie onderweg bent.

Onder de motorkap doet een 3,4-liter zescilinder boxermotor met directe benzine-injectie het werk. Deze levert in dit geval 320 pk, 10 pk meer dan in de Boxster S. Daarnaast is ook het koppel met 10 Nm toegenomen tot 370 Nm. Met de standaard manuele versnellingsbak is de Boxster S Black Edition in staat om van 0 naar 100 km/u te sprinten in 5,2 seconden, de maximale snelheid bedraagt 276 km/u. Wie voor de PDK-automaat kiest sprint in 5,1 seconden naar 100 km/u, maar moet het stellen met een topsnelheid van 274 km/u.

De Boxster S Black Edition wordt standaard uitgerust met de packs ‘Comfort’, ‘Infotainment’ en ‘Design’, wat een prijsvoordeel oplevert ten opzichte van een vergelijkbaar uitgeruste Boxster S. Verder zijn ook het windscherm, de Sound Package Plus, de bi-xenon koplampen en het Porsche Communication Management standaard. De Boxster S Black Edition komt in maart 2011 op de markt, voor de prijs van 65.703,00 euro BTWi.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...