Honda Civic Si Coupe & Civic Sedan Concept

Civic Si Coupe Concept
Honda stelt in Detroit twee nieuwe Civic concepten voor.

Op het autosalon van Detroit stelt Honda twee nieuwe concepten voor: de Honda Civic Si Coupe en de Civic Sedan. Een grote verrassing is dit echter niet, aangezien vorige maand al aangekondigd werd dat Honda daarmee naar Noord-Amerika zou komen.

De twee concepten zijn ontworpen om ons een idee te geven hoe de productiemodellen in 2012 er ongeveer zullen uitzien. De wagens hebben beiden een sterk hellende voorruit, omhoog gerichte karakterlijnen langszij en enorme 19″ lichtmetalen velgen.

Onder de motorkap belooft Honda de ruimste keuze in zijn segment. Er zal keuze zijn tussen conventionele benzinemotoren, een hybride en een variant op gas. De hybride zou het nieuwste IMA-systeem (Integrated Motor Assist) bezitten en aangedreven worden door een lithium-ion batterij, voor het eerst bij Honda.

De 2012 Civic zal in de VS vanaf deze zomer verkocht worden, dus meer details komen hoogstwaarschijnlijk binnenkort. Wanneer de wagen naar onze Europese contreien komt, is nog niet bekend.(Via:WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...