Video: Gallardo Superleggera vs 911 GT3

video Lamborghini Gallardo Superleggera vs Porsche 911 GT3
In The Ring Race neemt een oldschool Lamborghini Gallardo Superleggera het op tegen de heftige – en vooral nieuwe – Porsche 911 GT3. Locatie van dit gerace: Parijs!

Deze beelden zijn afkomstig van StuntAttitude.fr, een underground organisatie die zich richt op allerlei stunts, weg van trends en kopieergedrag, met lak aan regels en competitie, zeg maar de autoversie van Fight Club. Op een half-gecontroleerd stuk binnenweg nabij Parijs leveren ze prachtige racebeelden van de Lamborghini en de Porsche met Nicolas Navarrro en Julien Piguet achter het stuur, dewelke in de filmwereld naam en faam maakten met professioneel stuntwerk.

De Lamborghini Gallardo Superleggera uit 2007 bezit 530 pk, geleverd aan alle vier de wielen. Dankzij enkele lichtere onderdelen en een spoiler achteraan zou deze nog sneller de bocht om kunnen dan zijn gewone broer. Een sprint tot 100 km/u vanuit stilstand duurt slechts 3,8 tellen, de krachtige V10 stopt pas met accelereren bij 325 km/u. Kostprijs voor deze Italiaanse bolide is redelijk afhankelijk van het aanbod, voor de nieuwe betaal je ongeveer €240.000.

De Duitse rivaal heeft slechts 435 pk en 429 Nm, maar is ook een stuk lichter dankzij de achterwielaandrijving. Zijn sprinttijd ligt daarmee op 3 seconden en dat geeft hem alvast het snelheidsvoordeel. Ook voor de prijsbewuste racer is de Porsche 911 GT3 een winnaar, want hiervoor betaal je maar €100.000. Uiteraard zijn deze beelden geen sluitende raceverlijking van beide bolides, maar laten we daarover gewoon zwijgen en genieten van deze mooie beelden.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Video: Gallardo Superleggera vs 911 GT3"

  1. jhonny crawford 03-12-2010 om 20:49

    geweldig ; half afgesloten !!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...