Komt er dan toch een nieuwe NSX?

Honda NSX Successor
De laatste voor Europa bestemde Honda NSX rolde eind 2005 van de band. Een opvolger leek nooit meer te komen, maar volgens een recent bericht liggen de plannen voor een nieuwe Honda NSX terug op tafel.

Voorlopig zijn er slechts weinig details beschikbaar, maar Motor Trend rapporteert dat de NSX gebouwd zou worden op een aangepast Accord-platform. Aangezien de Honda Accord aangedreven wordt op de voorwielen, zal het platform omgedraaid worden. Dit zou Honda toestaan enorm te besparen op ontwikkelingskosten, de voornaamste reden waarvoor eerdere NSX-plannen in rook opgingen.

Als krachtbron verwacht men een 3.5-liter hybride V6 motor met een maximum vermogen van 400pk. Deze zou gelinkt worden aan een manuele versnellingsbak en een SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) aandrijfsysteem. Hierbij zou de meeste kracht overgebracht worden op de achterwielen, om het sportieve karakter van de NSX te benadrukken.

Van productie is er voorlopig nog geen sprake. Indien de plannen echter worden goedgekeurd, kan men een opvolger voor de legendarische NSX verwachten vanaf 2014.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Komt er dan toch een nieuwe NSX?"

  1. jb 26-11-2010 om 21:34

    oooohja
    laat maar komen die machine
    (liefst ook naar hier in Brazilië … waar we al zo onderbedeeld zijn in mooie auto’s)
    http://www.basix.cc

Reageer

Reactie aan het plaatsen...