Meer details over Abarth’s nieuwe sportwagen

Abarth Sport
Dat er een compacte tweezitter van Abarth komt tegen 2012/2013 is inmiddels officieel, maar welk onderstel daarvoor gebruikt zal worden is nog lang niet zeker.

Eerst werd gedacht dat Abarth Lotus zou consulteren voor het onderstel, later ging men er vanuit dat het onderstel van de KTM X-Bow gebruikt zou worden. Nu blijkt echter dat Fiat zelf het onderstel wil ontwikkelen, volgens verschillende bronnen zou de achterwielaangedreven Abarth zijn onderstel delen met dat van de nieuwe Alfa Romeo Spider die de stilistische kenmerken van de Duettottanta zal krijgen.

De nieuwe Abarth krijgt onder de motorkap de 1.4 MultiAir met minstens 170 pk als centrale middenmotor, de nieuwe TCT automaat en een uiterst laag gewicht. Dit moeten de ingrediënten worden voor dit toekomstig Italiaans sportmodel. Kostprijs van dit nieuwe speeltje zou onder de 30.000 euro liggen, volledig in de filosofie van het merk om betaalbaar rijplezier aan te bieden. (Via: AE)

Abarth Speedster

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...