Parijs ’10: Peugeot HR1

Peugeot HR1
Peugeot toont de HR1 conceptwagen. Het gaat hier om een soort van compacte SUV die wellicht de voorloper is van de nieuwe Peugeot 208.

Tegen 2012 zou die opvolger er moeten komen, dit concept toont enkel in grote lijnen wat we mogen verwachten. Het concept toont dit onder meer aan de hand van allerlei handige snufjes die vooral een jong koperspubliek moeten aantrekken. We zien onder meer een modern interieur en een instrumentenpaneel dat beschikt over een head-up display dat informatie weergeeft op de voorruit.

De wagen is een beetje een combinatie van alle soorten carrosserie door elkaar. Hij is niet alleen een SUV, maar ook een compact model én een coupé. Hij is dan ook vooral bedoeld voor jonge mensen zonder kinderen die vooral op zoek zijn naar een plezierige wagen. Ondanks zijn compacte afmetingen (3.69 meter lang) kan hij toch 734 liter bagage herbergen. Hij heeft bovendien een vlakke laadvloer, waardoor bagage eenvoudig ingeladen kan worden.

Het meest catchy feature van de Peugeot HR1 is dat je de stoelen (er staan er twee vooraan) kan vermenigvuldigen. Je kan dus snel nog één of twee stoelen toevoegen aan het interieur, afhankelijk van hoeveel personen je zal vervoeren. Benieuwd wat we allemaal terugvinden op het uiteindelijke productiemodel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...