Parijs ’10: Chevrolet Cruze Hatchback Concept

Chevrolet Cruze Hatchback Concept Parijs 2010
De Chevrolet Cruze Hatchback is één van de vier premières die Chevrolet voor ons in petto heeft in Parijs.

Dit conceptmodel is de voorbode voor een toekomstige Hatchback variant van de Cruze. Chevrolet wil met de introductie van de Cruze Hatchback inspelen op de grote vraag naar Hatchbacks in Europa. Volgens Chevrolet spelen Hatchbacks in Europa een erg grote rol, in Europa wordt 65% van het compacte wagen segment vertegenwoordigd door Hatchbacks. In totaal worden er jaarlijks zo’n 3,12 miljoen verkocht.

De Cruze Hatchback bouwt verder op het elan van de Cruze Sedan, maar in dit geval krijgen we een vloeiende coupéachtige daklijn en zowel vooraan als achteraan een korte overhang, waardoor deze vijfdeurs Hatchback een erg dynamische uitstraling krijgt. Het weggedrag zou erg veel vertrouwen moeten wekken en maakt gebruik van het Body-Frame Integral systeem (BFI), waardoor een hoog niveau van stabiliteit en stevigheid wordt bereikt. De Cruze Hatchback beschikt over een laadcapaciteit van 400 liter en de achterbank kan in twee delen (60/40) neergeklapt worden. De Chevrolet Cruze Hatchback zal midden 2011 op de Europese markt komen.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Parijs ’10: Chevrolet Cruze Hatchback Concept"

  1. Kristof L 30-09-2010 om 21:43

    Ik ben fan! Eén van de stevigere hatchbacks! Een stuk snediger dan de vw golf, peugeot 308, …

Reageer

Reactie aan het plaatsen...