Abarth Punto Evo Esseesse & 500C Esseesse in Parijs

Abarth Punto Evo Esseesse
De Abarth Punto Evo Esseesse en de Abarth 500C Esseesse zullen op het autosalon van Parijs onthuld worden. Het gaat om de krachtigste varianten van de Punto Evo en de 500C.

De Abarth Punto Evo krijgt dankzij zijn Esseesse-krachtkuur 180 pk, in plaats van 165 pk waarover hij standaard beschikt. Het koppel bedraagt 270 Nm, waardoor hij in 7,5 seconden naar 100 km/u kan sprinten vanuit stilstand. De topsnelheid komt neer op 216 km/u. Het model dat Abarth in Parijs zal tonen is in het Campovolo grijs uitgevoerd. Deze kleur is dezelfde kleur die Karl Abarth vroeger gebruikte voor zijn wagens te kleuren en is afkomstig van het nabijgelegen Campovolo vliegveld. Binnenin vinden we Abarth Corse kuipstoelen met een sportief design.

De Esseesse-kit bij de Abarth 500C zorgt voor een vermogensstijging van 20 pk, wat de Abarth 500C op een totaal vermogen van 160 pk doet uitkomen. Het koppel bedraagt 230 Nm. Nul naar honderd doet dit vermogende cabriootje in 7,6 seconden en wanneer je het gaspedaal blijft vloeren, houdt de motor het bekeken bij 209 km/u. Dit model is uitgevoerd in 2 kleuren: Campovolo grijs in combinatie met Pista grijs. Deze wagen is bovendien uitgerust met een uitlaatsysteem dat de wagen extra woest doet klinken vanaf 4000 toeren.

Wie nu spijt denkt te hebben van de aankoop van een Abarth Punto Evo of een Abarth 500C, kan deze Esseesse-kits ook als een conversion kit kopen, waarbij een bestaande Abarth Punto Evo of Abarth 500C omgebouwd wordt naar de Esseesse-versie. Meer info en meer foto’s volgen vanop het autosalon van Parijs.

Lees hier onze rijtest met de Abarth Grande Punto.
Lees hier onze rijtest met de Abarth Grande Punto Esseesse.
Lees hier onze rijtest met de Abarth 500.
Lees hier onze rijtest met de Abarth 500 Esseesse.

Abarth 500C Esseesse

Abarth Punto Evo Esseesse

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...