Meer vermogen voor Panamera Turbo

Individualisering Porsche Panamera
Vanaf september zal Porsche de mogelijkheid bieden om het vermogen van de Panamera Turbo met 40 pk te verhogen, daarnaast kan je ook enkele visuele upgrades bestellen.

Met de optionele upgrade gaat het vermogen van de Porsche Panamera Turbo van 500 naar 540 pk, om dit te bereiken gebruikt Porsche twee nieuwe turbo’s met een turbinewiel in titanium-aluminium, samen met de aangepaste motorsturing zorgen deze voor een verbeterd responsgedrag van de motor. Naast het vermogen, stijgt ook het maximale koppel tot 750 Nm, wie kiest voor het Sport Chrono-pack ziet het koppel zelfs stijgen tot 800 Nm. De Panamera Turbo sprint dankzij de vermogensstijging in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u, 0,1 seconde sneller dan een ‘standaard’ Panamera Turbo.

De topsnelheid stijgt trouwens ook, al is de stijging zeer miniem: van 303 naar 305 km/u. Het gemiddelde verbruik bedraagt 11,5 liter/100 km, evenveel als de standaardversie. De vermogenskit die verkocht wordt onder de noemer ‘Porsche Intelligent Performance’ is vanaf september beschikbaar voor de prijs van 18.150 euro. Veel geld, maar je wil het toch niet meemaken dat je Panamera Turbo aan de verkeerslichten geklopt wordt door een opgedreven versie? Vanaf november kan je de vermogensupgrade ook nabestellen.

Daarnaast kunnen Panamera-klanten vanaf nu ook kiezen voor het nieuwe Sport Design-pack, dit pack omvat een speciale neus in koetswerkkleur met grotere, zwarte zijdelingse luchtinlaatroosters, specifieke drempellijsten en een in koetswerkkleur gelakt deel aan de achterzijde onderaan, inclusief diffusor met vinnen. Het Sport Design-pack is vanaf oktober verkrijgbaar via Porsche Exclusive voor nieuw bestelde wagens, of via Porsche Tequipment in namontage. Kostprijs? 4.114,00 euro inclusief btw.

Wie een extra sportieve uitstraling wil kan daarenboven nog kiezen voor 20″ lichtmetalen sportvelgen, de velgen zorgen voor een groter contactoppervlak tussen de banden en de weg, en staan de Panamera uitermate goed. De velgen zijn beschikbaar in het GT-zilver, zwart of in koetswerkkleur vanaf 1.730 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...