Nissan komt met een GT-R SpecM versie

Nissan GT-R SpecM
De Nissan GT-R reed eerder enkele gevestigde Duitse waarden overhoop, daarna volgde de nog extremere SpecV. Nu komt Nissan met een relaxere variant: de SpecM.

Toen de GT-R uitkwam in 2007 en aansluitend een supersnelle rondetijd neerzette op de beroemde Nürburgring was het direct duidelijk dat de Duitse monopolie op snelle rondetijden verbroken was. Hierop volgde een kat-en-muisspelletje tussen Nissan en Porsche die elk om beurt een betere tijd afklopten met een herzien model, ondanks het feit dat de Nissan een stuk goedkoper is, maar dat laten we even buiten beschouwing. Elke partij heeft zo zijn voor- en nadelen, toch mogen we stellen dat de GT-R een aangename verrassing was – en is – in autoland.

Omdat er geen grenzen zijn aan prestaties kwam Nissan begin 2009 met de SpecV variant van de GT-R, waarbij er een groot aantal onderdelen vervangen werden door koolstofvezel. De focus van de SpecV ligt dus volledig op snelheid, waarvoor de versnellingsbak en vering speciaal aangepast werden, in het totaal ging er 65 kg af in vergelijking met een gewone GT-R. Na veel gelobby werd deze hardcore variant ook beschikbaar buiten Japan.

Maar omdat er ook veel mensen gewoon rustig met hun GT-R willen rondrijden komt Nissan binnenkort met een SpecM, de Grand Tourer binnen de familie. Geen keiharde veringen of kuipstoelen, maar gewoon comfortabele exemplaren. Opmerkelijke visuele aanpassingen moeten we niet echt verwachten, op enkele aerodynamische wijzigingen en gewijzigde luchtinlaten na. Het vermogen zou dan weer wel wat moeten inleveren, maar niemand heeft 480 pk nodig om wat te cruisen.

Misschien krijgen we een preview te zien van deze derde GT-R telg in Parijs, maar Nissan zal de officiële lancering houden op het nationaal autosalon van Japan in november. (Via: MuS)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...