Preview: nieuwe Audi A6 Avant 2012

nieuwe Audi A6 Avant 2012
We hadden het al over de nieuwe Audi A6. Hoe zou zijn break-variant eruit kunnen zien?

Wel, zo goed als alles aan de nieuwe Audi A6 Avant zal identiek zijn aan de nieuwe Audi A6. We mogen dus het interieur van de nieuwe Audi A8 verwachten, maar dan in compactere vorm. We verwachten dat onder meer het nieuwe MMI (Multimedia interface-systeem) van de Audi A8 grotendeels overgenomen zal worden door de nieuwe Audi A6.

Onderhuids zal de nieuwe Audi A6 Avant over het ASF-II platform beschikken, waarbij ASF staat voor Audi Space Frame. Dankzij onder meer het gebruik van aluminium in combinatie met staal, kan het platform een stuk lichter én steviger zijn dan voorgaande platformen. Dankzij het beperkte gewicht levert de wagen betere prestaties, zowel op gebied van prestaties als ecologie.

Onder de motorkap mogen we zowel benzine- als dieselvarianten verwachten. De instapmotoren zullen de 2.0 TDI-motor en de 2.0 TFSI-motor worden. Het beginvermogen van de diesel komt neer op 136 pk. De topmotorisatie zal een 4.2 liter grote V8-motor zijn met 350 pk. Uiteindelijk komt er nog een Audi RS6 Avant, maar of die de huidige V10-motor krijgt, is nog niet duidelijk. (via MA)

nieuwe Audi A6 Avant 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...