Audi S1 bevestigd


De topman van Audi, Rupert Stadler heeft de komst van de Audi S1 bevestigd. Een droom voor menig auto-liefhebber met een beperkt budget.

Onder de motorkap zou een 1.4 liter grote benzinemotor moeten komen, die dankzij turbo- én supercharging maar liefst 180 pk zou moeten uitbraken. Deze motor zal gekoppeld worden aan de DSG-bak van de Volkswagen-familie. Andere geruchten stippen aan dat Audi beschikt over een prachtige 2.0 liter TFSI-motor, maar die hoort misschien eerder thuis een mogelijke Audi RS1?

De Audi S1 zal in vergelijking met de Audi A1 over heel wat meer uiterlijk vertoon beschikken. Bovenstaande foto geeft een redelijke eerste indruk, in dit artikel kan je zien hoe je met Photoshop van een Audi A1 een Audi S1 kan maken. De Audi S1 zou het eerste Audi S-model worden zonder de Quattro vierwielaandrijving. (via LL)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Audi S1 bevestigd"

  1. Guy 03-07-2010 om 11:52

    Volg de Audi A1 de hele zomer op http://www.audia1.be of ook op Facebook : Audi A1 Summer Tour

Reageer

Reactie aan het plaatsen...