Audi S1 Preview
Nu de Audi A1 onthuld is kunnen we al beginnen dromen over de komst van de Audi S1. Onder de motorkap komt waarschijnlijk een 1.4 TSI met minstens 200 pk.

Volgens designer Theophilus Chin krijgt de Audi S1 aan de buitenkant de typische S-kuur die Audi voor al zijn S-modellen voorop stelt. Zo worden de single-frame grille en de zijspiegels in chroom afgewerkt en worden de wielkasten wat uitgeklopt om er 19″ velgen in te laten passen. Een standaard A1 kan maar 18″ velgen herbergen, dus met die grotere velgen zal je dus wat meer opvallen.

Onder de motorkap komt naar alle waarschijnlijkheid een 1.4 TSI-motor met turbo èn supercharger die ook gebruikt wordt in de Polo GTI en Ibiza Cupra, deze motor zou in de Audi S1 minstens 200 pk genereren. Dat vermogen wordt via een S-Tronic automaat met dubbele koppeling verstuurd naar alle vier de wielen via het bekende Quattro-vierwielaandrijvingssysteem. Daarbij zal een 40:60 verhouding toegepast worden, met dus een kleine voorkeur voor de achterwielen. 0 naar 100 km/u zou gezien het lage gewicht in iets meer dan 6 seconden voltooid moeten zijn. De topsnelheid wordt begrensd op 250 km/u.

Hoeveel zal het kleinste bommetje van Audi dan gaan kosten? Volgens bronnen mikt Audi op een startprijs van 28.000 euro voor de S1, waarmee hij mooi onder de Golf GTI geprijsd wordt. (Impressie via: Theophilus Chin)

Audi S1 Preview