Tata wil Jaguar en Land Rover in China bouwen

Jaguar XKR
Tata wil kosten besparen en bekijkt daarom de mogelijkheid om Jaguar en Land Rover modellen in China te bouwen.

In een persconferentie in Londen kon CEO Carl-Peter Forster alvast kwijt dat er jaarlijks eventueel 40.000 modellen in China gebouwd zouden kunnen worden. In eerste instantie enkel voor de Chinese markt. Tata wil in China namelijk de strijd aangaan met andere luxemerken zoals BMW en Mercedes. China neemt 8% van de verkopen van Jaguar en Land Rover voor zijn rekening, vorig jaar was het land goed voor zo’n 16.640 verkochte modellen.

Het Indische Tata kocht Jaguar en Land Rover in 2008 van Ford voor 2,5 miljard dollar en mikt nu op een verdere groei van beide merken in groeilanden zoals India, China, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Om een groei te bewerkstelligen komen er onder andere meer showrooms en wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de modellen ter plaatse te bouwen. Volgens Foster zou de nieuwe fabriek pas na 2 jaar actief kunnen zijn, wat dat zal betekenen voor de twee fabrieken in Engeland is nog niet bekend. Tata beslist midden dit jaar over de toekomst van beide fabrieken. (Via: AutoNews)

Rijtest Land Rover Discovery 23

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...