Volvo’s Safety Center bestaat 10 jaar!

Volvo Safety Center
Neen, deze foto staat niet op zijn kop. Dit is één van de vele testen die frequent gebeuren in Volvo’s Safety Center dat intussen al 10 jaar bestaat.

Volvo is een speler in de markt, die al een tijdje alles op veiligheid inzet. Volvo’s staan dan ook gekend om hun veelheid aan veiligheidssystemen, systemen die stuk voor stuk getest werden in Volvo’s Safety Center. In 2000 werd het Safety Center opgericht en intussen kan het al redelijk wat op haar palmares schrijven.

In 2001 werd de faciliteit bekroond met de titel Centre of Excellence op gebied van veiligheid. Nog een jaar later werd er een nieuwe kantelinstallatie gebouwd en toonden de Zweden aan de pers hoe de XC90 zich gedraagt in kantelsituaties. In 2007 werd de 2.000ste botsing uitgevoerd en een jaar later werden er nieuwe camera’s geïnstalleerd. Die schieten tot 200.000 beelden per seconde, om elk aspect van de botsing vast te kunnen leggen.

Recent kende de faciliteit een minder moment, maar wanneer we de 10 jaar veiligheidsproeven aanschouwen, kunnen we niet anders dan onder de indruk zijn. Hieronder nog twee video’s die de testfaciliteit mooi in beeld brengen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...