Eerste foto’s: Volvo V60

Volvo V60
Volvo’s S60 werd onlangs voorgesteld in Genève, de V60 lijkt ondertussen ook al klaar om voorgesteld te worden.

De heren van AutoExpress wisten de nieuwe Station Wagon van Volvo op de gevoelige plaat vast te leggen. Over de voorkant zijn we niet verbaasd, die is uiteraard hetzelfde als op de S60. Achteraan valt het op dat de V60 bijzonder vlot is vormgegeven en over vloeiende lijnen beschikt. De kofferklep is redelijk breed en de achterlichten zijn niet in die kofferklep verwerkt. De achterkant lijkt wel een moderne interpretatie van de Volvo XC60.

Onder de carrosserie mogen we ongeveer hetzelfde verwachten als bij de Volvo S60. Dat wil zeggen dat er behoorlijk wat veiligheidssnufjes op de V60 zullen zitten, waaronder voetgangerdetectie. Op gebied van motoren mogen we hetzelfde motorenpallet als de Volvo S60 verwachten. Bij de lancering komen er dus eerst twee dieselmotoren en twee benzinemotoren, waarbij de klant keuze heeft tussen vermogens gaande van 163 pk tot 304 pk. Later volgen er nog enkele milieuvriendelijkere motoren. Voor een compleet overzicht, kan je onderaan in dit artikel terecht.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Eerste foto’s: Volvo V60"

  1. Kristof L 31-03-2010 om 11:50

    De achterkant is inderdaad héél leuk! Typisch volvo maar toch een stuk moderner en speelser. De voorkant zou ik niet direct herkennen als Volvo zo zonder die grill er in. Het plaatje klopt beter dan bij de S60. De S60 is te coupé-achtig en de achterlichten zijn maar flauw.

  2. Jur 31-03-2010 om 14:55

    Zo zonder die grill lijkt ie ook wel een beetje op de honda accord of volkswager passat(6e foto)

  3. Joran 31-03-2010 om 22:18

    Heel mooi ontwerp. Niemand kan mooiere breaks ontwerpen dan Volvo.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...