In detail: BMW X5 Facelift + video

BMW X5 Facelift
BMW heeft een facelift klaar voor de X5, de nieuwe X5 werd aan de buitenkant minimaal aangepakt en krijgt enkele nieuwe motoren.

Update: Lees onze rijtest met de BMW X5 xDrive40d!

Ondanks het feit dat je aan de buitenkant maar weinig verschillen zal opmerken in vergelijking met de huidige X5 hebben de ingenieurs van BMW maarliefst 4.000 nieuwe onderdelen gebruikt in de gefacelifte X5. BMW heeft onder andere de voorgrille samen met de mistlampen aangepakt en er worden nu meer elementen in het koetswerkkleur gespoten waardoor het lijkt alsof de voorkant lager tegen de grond hangt. Tegelijkertijd werden de luchtinlaten vergroot om meer zuurstof te geven aan de nieuwe motoren.

Achteraan vinden we nieuwe L-vormige achterlichten die telkens met twee LED stroken werden afgewerkt en een licht herwerkte achterbumper die grotendeels in het koetswerkkleur werd gespoten. BMW voorziet meteen ook enkele nieuwe koetswerkkleuren voor de gefacelifte X5. Het gaat om de Metallic kleuren Deep Sea Blue, Platinum Grey en Sparkling Bronze. Binnenin kan gekozen worden tussen twee nieuwe lederkleuren: Oyster en Cinnamon Brown. Als interieurafwerking kan de klant nu ook Sand Beige, Zwart en mat Satin Silver kiezen.

Onder de motorkap vinden we de grootste nieuwigheden. BMW voorziet namelijk twee volledig nieuwe motoren voor de X5: de xDrive50i en xDrive35i, daarnaast werd de xDrive35d aangepast. De nieuwe BMW X5 xDrive50i wordt de topmotor binnen de X5 familie, deze 4.4-liter bi-turbo V8 motor zorgt voor een maximaal vermogen van 407 pk bij 5.500 toeren per minuut en beschikt over een maximaal koppel van 600 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u is hierdoor voorbij in 5,5 seconden, de xDrive50i wordt standaard gekoppeld aan een achttraps automaat.

Ook nieuw is de X5 xDrive35i, deze 3-liter zes-in-lijn benzinemotor beschikt over 306 pk dankzij een twin-scroll turbo, erg precieze brandstofinjectie en Valvetronic technologie. Gekoppeld aan een achttraps automaat sprint de X5 xDrive35i van 0 naar 100 km/u in 6,8 seconden. Even snel als de V8 gemotoriseerde xDrive48i die het motorgamma verlaat. Als laatste werd de X5 xDrive35d aangepast, de zes-in-lijn dieselmotor zorgt voor een maximaal vermogen van 265 pk en beschikt over een maximaal koppel van 580 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u klaart deze X5 xDrive35d in 7,3 seconden. Op de snelweg blijft het verbruik beperkt tot 10,9 liter/100 km.

De gefacelifte BMW X5 gaat in Maart in première op het autosalon van Genève, BMW heeft nog geen Belgische prijzen bekendgemaakt van de nieuwe BMW X5, die worden dichter tegen de première verwacht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...