HUMMER is verkocht!


Er werd al een tijdje geleden gesproken over een deal tussen Tengzhong en GM over de verkoop van HUMMER. De Chinese overheid laat de verkoop toe.

De overname van HUMMER was goedkoper dan je wellicht zou vermoeden. 150 miljoen dollar moest Tengzhong Heavy Industrial Machineru Corporation betalen voor de producent van extreme terreinvoertuigen. De productie zal niet direct verhuizen naar China, twee derden van de productie blijft in Amerika plaatsvinden. Ook het hoofdkantoor blijft voorlopig nog in Michigan. Daar zijn er 150 arbeidsplaatsen.

Binnen 3 jaar zou de integratie van HUMMER in Tengzhong volledig achter de rug moeten zijn. Het Chinese bedrijf wil mee profiteren van de groei die China momenteel kent. De deal is weliswaar nog niet 100 % beklonken, het is nog onduidelijk hoeveel Tengzhong zal betalen voor de ‘know-how’ van HUMMER. (via AW)

Deel dit bericht:

1 reactie op "HUMMER is verkocht!"

  1. SSq 12-10-2009 om 22:22

    tsjah…
    met een hummer in china rondrijden, je moet het maar durven ;)!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...