Abarth 695 Tributo Ferrari: nog extremer

Abarth_695_Tributo_ferrari
De naam zegt het zelf al: Abarth 695 Tributo Ferrari. De jongens van Ferrari sleutelden aan de Abarth 500 en dit kwam uit de bus!

Fiat is duidelijk trots op de banden met haar dochterbedrijf Ferrari en wil dat tijdens het autosalon van Frankfurt nog ‘ns extra in de verf zetten met de Abarth 695 Tributo Ferrari. Wanneer we de motorkap opendoen vinden we nog steeds het extreem vinnige 1.4 T-Jet blok terug dat we in de Abarth 500 terugvinden, maar de heren van Ferrari besloten 180 paarden uit het blok te persen, in plaats van 135.

Aangezien Ferrari al een tijdje werkt met schakelflippers achter het stuur, besloten de Abarth 500 hier ook mee uit te rusten. De MTA (Manual Transmission Automated) versnellingsbak doet alle 180 paarden naar de voorwielen gaan.

Ferrari hield het niet bij alleen maar technische ontwikkelingen, ook de looks moesten er aan geloven. De Abarth 695 Tributo Ferrari kreeg de kleur Ferrari-rood mee en de velgen met maatje 17 zijn geïnspireerd op het design van Ferrari-velgen. De achterste luchtinlaten zijn in dezelfde kleur afgewerkt als de velgen, Racing Grey. De Abarth 695 Tributo Ferrari beschikt bovendien standaard over xenon-koplampen.

Aan de binnenkant vinden we nieuwe kuipstoelen terug, die elk 10 kg minder wegen dan hun voorgangers. Ook het instrumentenpaneel is op het paneel uit een Ferrari gebaseerd. Elke wagen krijgt een speciaal serienummer, dus wellicht wordt de wagen in  beperkte oplage gemaakt.

Meer informatie volgt wanneer het autosalon van Frankfurt haar deuren opent. Dan weten we wellicht de oplage en de prijs te vertellen. (via AutoWeek)

Abarth 695 Tributo ferrari

Abarth 695 Tributo ferrari

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...