Video: Michael Schumacher doet de 599 GTB HGTE

Michael Schumacher | Ferrari 599 GTB HGTE
We zagen de speciale versie van de 599 GTB voor de eerste keer op het autosalon van Genève, maar we hadden nog geen bewegende beelden. Ferrari wist dit en schakelde hun zevenvoudig wereldkampioen, Michael Schumacher, in om enkele rondjes te rijden rond hun circuit.

Voor we kijken: even een korte samenvatting. De Ferrari 599 GTB HGTE is uiteraard gebaseerd op de 599 GTB Fiorano, die met zijn V12 motor en 620pk niets te kort komt. In Maranello denken ze daar toch anders over en lanceerden ze het HGTE pack -staat voor Handling GT Evoluzione- om nog een betere baanvastheid & grip te hebben in de bochten.

De HGTE is de eerste speciale versie van de 599 en werd gevolgd door de 599XX. Deze is net zoals de FXX Enzo een circuitracer, waar de vermogende medemens enkele keren per jaar mag mee racen. Deze zou tevens aan de basis liggen voor een toekomstige 599 Scuderia. Er waren al enkele spyshots te vinden van een carbiovariant, maar daarover is nog niets bekend…

Maar nu eerst Schummi in zijn 7minutes of  glory op FerrariTV.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...