Volkswagen Amarok: Pickup-truck

vw_pickup_concept
We hadden het eerder al over de nieuwe pickup van Volkswagen. Die zal niet Robust heten, maar de naam Amarok dragen.

Tegen 2010 zou de wagen in Europa moeten aankomen. Amarok is een vertaling voor Wolf, wat moet wijzen op de avontuurlijke, wilde en robuuste eigenschappen van deze pickup. Dat moet dan ook wel, want de Amarok zal moeten concurreren met de Toyota Hilux, die al meermaals bewees een bijzonder robuuste wagen te zijn, die tegen meer dan één stootje kan. Voor wie niet weet over wat we het hier hebben, hebben we de filmpjes van deze poging tot destructie onderaan in het artikel gezet.

Verder betekent de naam in één of andere Zuid-Amerikaanse taal ook nog ‘hij houdt van stenen’ , al kan ik mij niet inbeelden dat VW daarom de naam Amarok uitkoos. De CEO van VW Commercial Vehicles liet alvast weten dat de Amarok de standaard in zijn klasse zal verhogen. Benieuwd hoe ze gaan testen of de Amarok nog kan rijden nadat het geparkeerd werd in een gebouw dat iets later wordt opgeblazen. (via eGM)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen Amarok: Pickup-truck"

  1. Willem 05-06-2009 om 11:56

    Hij zal waarschijnlijk niet de standaard verhogen maar wel het prijskaarte;)
    Persoonlijk zit ik niet te wachten op deze wagen. Er zijn al genoeg gevestigde waarden in dit segment!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...