Geneve ’09: Dacia Duster Concept

Dacia Duster Concept
Dacia bracht de Dacia Duster Concept mee naar Genève, een verrassend goedogende Crossover.

De Dacia is een kruising tussen een Coupé en een MPV, in autotermen heet dat dan een Crossover. De Duster is 4,25 meter lang en staat op 21” vijfspaaks Aluminium velgen. Ondanks het feit dat de Duster hoog op zijn poten staat blijft de weerstandscoëfficient laag, de vloeiende lijnen zorgen ervoor dat de luchtstroom vlot langs de Duster Concept kan vloeien.

Onder de motorkap van de Duster Concept zit een 1.5 liter dCi dieselmotor goed voor 105 pk en een CO2-uitstoot van 139 g/km. Het verbruik is met 5,3 liter per 100 kilometer economisch en ecologisch zeer verantwoord.

Het interieur van de Duster werd in twee kleuren uitgevoerd, chocolade-bruin en blauw. De Duster is verder uitgerust met een glazen panoramadak, voorzien van 280mm beenruimte voor de voorste passagier en een handschoenkastje van 20 liter groot. De voorste passagierszetel kan wegschuiven onder de bestuurderszetel en dan is er in de Dacia Duster plaats voor zelfs een mountainbike.

Dacia Duster Concept

Dacia Duster Concept

Dacia Duster Concept

Dacia Duster Concept

Dacia Duster Concept

Dacia Duster Concept

Dacia Duster Concept

Dacia Duster Concept

Dacia Duster Concept

Dacia Duster Concept

Dacia Duster Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...