Facelift: Volvo S80

Volvo S80 Facelift
Volvo zal op het autosalon van Genève de facelift van de S80 voorstellen. De facelift krijgt enkele kenmerken van de XC60 en S60 Concept mee.

De uitwendige wijzigingen zijn zeer beperkt, de facelift van de S80 krijgt een grotere grille met een prominenter Volvo logo. Verder is er chroom gebruikt om de voorste luchtinlaten, de onderste deurlijst en de achterlichten te accentueren. Volgens Volvo zorgt het chroom ervoor dat de S80 lager, langer en wijder oogt. 

Binnenin zien we een zeer strak interieur met prachtig inleghout en enkele details in aluminium. Het geheel oogt zeer strak en mag ongetwijfeld tot de beter afgewerkte interieurs in autoland gerekend worden.

Onder de motorkap zorgt Volvo voor een nieuwe twin-turbo 2.4 liter vijfcilinder diesel die een vermogen van 205 pk en een maximaal koppel van 420 Nm genereert. Het verbruik van deze motor blijft beperkt tot 6,2 liter per 100 kilometer en de CO2-uitstoot tot 164 gram per kilometer. Er is ook nog plaats voor een lichtere 2.4 liter diesel, deze zorgt voor een vermogen van 175 pk en een maximaal koppel van 420 Nm. Deze basisvariant heeft een verbruik van 5,8 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van 154 gram per kilometer.

De facelift van de S80 krijgen we te zien op het autosalon van Genève en zal vanaf de lente bij de Europese autodealers staan. (Via: WCF)

Volvo S80 Facelift

Volvo S80 Facelift

Volvo S80 Facelift

Volvo S80 Facelift

Volvo S80 Facelift

Volvo S80 Facelift

Volvo S80 Facelift

Volvo S80 Facelift

Volvo S80 Facelift

Volvo S80 Facelift

Deel dit bericht:

1 reactie op "Facelift: Volvo S80"

 1. XliljeezyX 27-02-2009 om 14:47

  Deze S80 vind ik echt prachtig!
  Verbruik is ook niet zo veel, en veel vermogen!

  Het intrieur is ook knap vooral de console in het midden.
  Ik vraag me echt af hoe ze dat inelkaar hebben gekregen.

  En ik neem aan dat de V8 ook gewoon blijft?

  Volvo maakt tegenwoordig steeds mooiere auto’s.
  Aleen de XC 70/90 vind ik nog steeds niks..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...