Eerste Cayenne Diesel van de band gerold

Porsche Cayenne Diesel
Porsche is vandaag gestart met de productie van de Cayenne Diesel, dat is de eerste Porsche met dieselmotor ooit.

Voor veel Porsche-fanaten is vandaag een zwarte dag, de eerste Porsche Cayenne Diesel is namelijk van de productieband gerold. Diesel, voor velen de brandstof van de duivel, heeft nu dus ook zijn weg naar Porsche gevonden. Porsche zelf is er best trots op en stuurde ons zelfs een persbericht.

Onder de motorkap van de Cayenne Diesel zit een 3-liter V6 turbodiesel met een vermogen van 240 pk, de motor wordt geleverd door Audi. Het positieve aan de dieselmotor is ongetwijfeld het immens koppel van 550 Nm, het gemiddeld verbruik van 9,3 liter per 100 kilometer en de CO2-uitstoot van 244 gram per kilometer. 

De Cayenne Diesel staat vanaf Februari 2009 in de showrooms, de SUV is standaard uitgerust met een zestraps Tiptronic S automatische versnellingsbak en lederen bekleding. De startprijs in België zou op 58.624 euro komen, in Nederland is dat 86.500 euro.

Porsche Cayenne Diesel motor

Deel dit bericht:

1 reactie op "Eerste Cayenne Diesel van de band gerold"

  1. autoFanatiekeling 29-12-2008 om 23:53

    geef mij maar de benzine versie.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...