Officieel: MINI Cabrio

MINI Cabrio
We wisten al een tijdje hoe de MINI Cabrio eruit ging zien, vandaag is dat officieel geworden.

De stoffen kap van de MINI kan zichzelf in slechts 15 seconden volledig in de koffer leggen, zelfs wanneer de chauffeur maximum 30 km/u aan het rijden is. Achter de achterbank zit er een rollbar uit 1 stuk dat op geen enkele manier het zicht naar achter zou kunnen belemmeren. Mocht er een ongeval gebeuren, schiet deze automatisch omhoog na 15 ms.

Onder de motorkap schuilt een 1.6 liter motor die samen met Peugeot ontwikkeld werd. Deze motor is dus ook in de Peugeot 207 én de Peugeot 207 GTi terug te vinden. In de standaard MINI levert deze 120 pk, in de MINI Cooper S zorgt een turbocharger voor 55 extra paarden, wat het totaal op 175 brengt.

De bagageruimte is 5 liter groter geworden. Met het dak toe kan je in het totaal 170 liter bagage meenemen. Niet veel, maar een grote koffer is allicht het laatste dat MINI-rijders verwachten van hun MINI.

Schakelen kan met een handbak die zes versnellingen heeft, maar je kan ook opteren voor de automatische versnellingsbak, die ook over zes versnellingen beschikt. BMW heeft voor een nieuwe ophanging gezorgd, een nog precieser stuur en hardere remmen.

Omdat de MINI een lifestyle-wagen is, zijn er natuurlijk enorm veel snufjes terug te vinden op het gebied van entertainment. Zo zit er een USB-gleuf in voor je muziekspeler, Bluetooth voor handenvrij bellen en synchronisatie met de iPhone. Ook leuk is het tellertje dat bijhoudt hoelang je met het dak open hebt gereden.

Tegen de tweede helft van 2009 zou de MINI Cabrio bij de dealer moeten staan.

Een filmpje:

Nog enkele officiële foto’s:

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: MINI Cabrio"

 1. XliljeezyX 28-11-2008 om 16:55

  De mini cabrio heb ik al vaak zien rijden.. in verschillende kleuren!

 2. XliljeezyX 28-11-2008 om 16:58

  Valt me trouwens op. kijk foto 5 (van onder het filmpje) en kijk dan naar foto 9 en 10. “dan zie je opeens dat kleine metertje niet meer”

 3. MRM 28-11-2008 om 17:01

  het gaat om de nieuwe MINI Cabrio 😉
  en inderdaad, dat metertje is niet te zien op alle foto’s.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...