Officieel: Porsche Cayenne Diesel

Porsche Cayenne Diesel
We wisten al langer dat hij eraan zou komen, maar eindelijk is hij er: de Porsche Cayenne Diesel.

De motor die onder de motorkap van de monumentale Cayenne schuilt is een V6 motor, met een inhoud van 3.0 liter. Die motor, die van Audi afkomstig is, levert 240 pk en 550 Nm, wat voor een verbruikt zorgt van 9,3l/100km en een CO2-uitstoot van 244 gram per gereden kilometer.

De Porsche Cayenne Diesel zou tegen het voorjaar van 2009 effectief te koop moeten zijn bij de dealer, al staat de Cayenne gekend om zijn lange wachttijden. De Diesel-SUV wordt standaard uitgerust met de S-Tiptronic transmissie én een dieselpartikelfilter. De prijs bedraagt €58.624,5. Waarom Porsche haar prijs preciseert tot op een tiende na de komma zal voor mij allicht eeuwig een raadsel blijven.

De Diesel is evenwel slechts een voorbode van de milieuvriendelijke toer die Porsche opgaat, want op termijn zou de Porsche Cayenne eventueel met enkele andere wagens uit het gamma hybride moeten worden. Porsche lijkt momenteel wel nog wat verlegen, want terwijl we bijvoorbeeld bij de Cayenne GTS mooi GTS op de achterkant zien prijken, staat er bij deze Cayenne Diesel enkel Cayenne op de koffer.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Porsche Cayenne Diesel"

  1. XliljeezyX 22-11-2008 om 23:23

    Hmm dan toch maar wat anders.. nieuwe A6? of nieuwe BMW-3?

  2. drakie 24-01-2009 om 9:57

    Volgens mij gaat porsche hier verlies op lijden, €58.624,5… Is nogal goedkoop porsche kennende. Ik hoop dat het nogaltijd kwaliteit is (wat we van porsche wel gewoon zijn).

    Gr,

Reageer

Reactie aan het plaatsen...