Spyshots: Mercedes SLC “Gullwing” met vleugeldeur

Spyshots: Mercedes SLC Gullwing vleugeldeur
We hebben nieuwe spionagefoto’s van de Mercedes SLC met een eerste bewijs van de verwachte vleugeldeuren. En we hebben een nieuwe impressie!

De zogenaamde ‘Gullwing‘ deuren werden eerder al vernoemd als mogelijk stijlelement bij de nieuwe sportwagen van Mercedes. De SLC wordt volgens bronnen namelijk een hommage aan de legendarische 300 SL Gullwing uit de jaren ’50. Die bronnen zouden wel eens gelijk kunnen krijgen want deze nieuwe spionagefoto’s tonen ons dezelfde vleugeldeuren als die van de 300 SL Gullwing.

De Mercedes SLC zal volgens diezelfde bronnen zijn pijlen richten op de Porsche 911 Turbo met een richtprijs van €150.000, van de SLC zullen zowel een coupé- als een roadstervariant gebouwd worden. Het vermogen moet komen van een 6.2 liter V8 AMG-motor met 550 pk en een maximaal koppel van 600 Nm moet zorgen. De ‘Gullwing’ zal daarmee van 0 naar 100 km/u sprinten in 3,8 seconden en een topsnelheid van 300 km/u bereiken.

De Mercedes SLC Coupé is gepland voor het autosalon van Genève in 2010, de roadster zal pas een jaar later voorgesteld worden. Van de Mercedes SLC zullen in het totaal 6000 stuks gebouwd worden.

Spyshots: (Via: WCF)

Spyshots: Mercedes SLC Gullwing vleugeldeur

Spyshots: Mercedes SLC Gullwing vleugeldeur

Impressie:

Spyshots: Mercedes SLC Gullwing vleugeldeur

Mercedes 300 SL Gullwing:

Mercedes 300 SL Gullwing 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...