Fiat 500 Abarth Assetto Corse

Fiat 500 Abarth Assetto Corse
Abarth heeft vandaag de Fiat 500 Abarth Assetto Corse voorgesteld, de in gelimiteerde oplage te verkrijgen racewagen heeft een vermogen van 200 pk!

Toen de Fiat 500 Abarth werd voorgesteld in Genève wisten we dat het niet lang meer zou duren voor er een raceversie van deze wagen gebouwd zou worden. Vandaag kunnen we jullie de Fiat 500 Abarth Assetto Corse voorstellen die in een gelimiteerde oplage van 49 stuks gebouwd zal worden.

De wagen werd ontwikkeld door de Fiat groep en de Abarth ingenieurs en designers. De racewagen beschikt over een volledige racing outfit met aërodynamische spoiler, bredere bumpers, bredere grille, wijde 17″ ultralichte racewielen, kleine racespiegels en twee carbon luchtinlaten in de motorkap. Achteraan vinden we een kleine spoiler, het Abarth logo en dubbele uitlaatpijpen.

Het interieur werd volledig gestripped en heeft dus geen overbodige accessoires meer waardoor de wagen een stuk lichter en bijgevolg sneller is. De wagen is ook voorzien van een roll-bar voor als het mis zou lopen bij het racen. Onder de motorkap vinden we een 1.4 liter 16V turbo die een vermogen van 200 pk heeft en een maximaal koppel van 300 Nm haalt bij 3000 toeren per minuut.

Abarth zou ook nog een ‘road-legal’ Abarth 500 SS versie uitbrengen waarin we ongeveer hetzelfde vermogen verwachten. De toekomst moet dit nog uitwijzen..

Fiat 500 Abarth Assetto Corse

Fiat 500 Abarth Assetto Corse

Deel dit bericht:

1 reactie op "Fiat 500 Abarth Assetto Corse"

  1. Bert 16-05-2008 om 0:05

    Doe er zo maar eentje voor mijn vriendin, eens zien of ze de Fiat 500 dan nog zo schattig vindt.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...