Details Porsche 997 Facelift gelekt

Spyshot: Porsche 997 911 Turbo Facelift
Er is informatie gelekt over de facelift van de Porsche 911, alle motoren krijgen meer vermogen en er is plaats voor een zevenbak.

De gelekte informatie kwam vandaag op het internet terecht en omvat details over de facelift versie van de Porsche 911 Carrera, Carrera S, Carrera 4 en Targa. Over de gefacelifte Porsche 911 Turbo (foto boven) wordt nog niet gesproken. 

Eerst en vooral heeft Porsche de 3.6 en 3.8 liter motoren voorzien van directe injectie en dit zorgt voor een vermogen van 345 pk (+20 pk) en een koppel van 390 Nm (+20 Nm) met de 3.6 liter motor en een vermogen van 385 pk (+30 pk) en een koppel van 420 Nm (+20 Nm) bij het 3.8 liter model. De vierwielaangedreven versies krijgen standaard een gelimiteerd slipdifferentieel en voor het eerst plaatst Porsche een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling, dat de naam Porsche Double Clutch (PDK) meekrijgt, en voorzien is van schakelflippers achter het nieuwe driespaaks stuur. 

Het chassis krijgt het verbeterde Porsche Stability Management (PSM) mee en vooraan en achteraan werden grotere remschijven geplaatst. De Carrera krijgt nieuwe 18″ velgen terwijl de Carrera S velgen van 19″ krijgt. Ook leuk zijn de LED dagrijlichten en nieuwe LED achterlichten. Het bi-xenon pakket is vanaf nu standaard op 3.6 liter modellen. 

Het exterieur krijgt vernieuwde voor en achterbumpers, half-geïntegreerde stalen uitlaatpijpen, grotere buitenspiegels en voor het eerst krijgen de AWD modellen meer differentiatie in het exterieur. Ook het kleurengamma werd licht aangepast:

  • Porsche Racing Green Metallic (metallic colour) vervangt Forest Green Metallic
  • Aqua Blue Metallic (metallic colour) vervangt Cobalt Blue Metallic
  • Nordic Gold Metallic (special colour) vervangt Dark Olive Metallic
  • Cream White (special colour) vervangt Slate Grey Metallic

Binnenin heeft Porsche de centrale console een restyling gegeven met zwarte afwerking, aangepaste airco bediening en minder knoppen. De GPS werkt vanaf nu met een Harde Schijf en het TFT scherm groeit van 5.8 naar 6.5 inch en krijgt daarenboven touchscreen functionaliteit. Het Sport Chrono Plus pakket samen met de PDK transmissie krijgen ook enkele nieuwe functies:

  • launch control
  • race-track gearshift strategy
  • additionele ‘Sport Plus’ knop

Ook de audio en communicatiemogelijkheden in de 911 werden verbeterd, zo is er plaats voor voice control en is het audiosysteem uitgerust met aansluitingen voor iPod en USB sticks. 

De productie van de gefacelifte Carrera is vier dagen geleden gestart en de eerste verkoop zou begin Juli moeten plaatsvinden. De Carrera 4 en Targa zijn pas vanaf 25 Oktober te koop. Het volledig gefacelifte gamma zal begin Oktober op het autosalon van Parijs te zien zijn. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...