Cadillac CTS Coupe Concept

Cadillac CTS Coupé Concept
In Detroit heeft Cadillac naast de CTS-V ook een coupé concept van de CTS voorgesteld want volgens Cadillac zijn 2 deuren beter dan 4.

Het CTS Coupé concept heeft dezelfde neus als de CTS en krijgt een -wat wij noemen- Amerikaanse coupévorm aangemeten. De Amerikanen slagen erin om de rondingen van een coupé te combineren met hun hoekige vormgeving. De achterkant is dan weer bijzonder lomp maar dat zijn we van Amerikaanse wagens wel gewoon. De wagen geeft echter wel een nieuwe dimensie aan coupés, stoer en ruig kan blijkbaar ook.

De CTS Coupé krijgt onder de motorkap de keuze tussen een 3.6L V6 motor met 304pk en een nieuwe 2.9L turbo-diesel met 250 pk en 550 Nm koppel. Een zestraps manuele versnellingsbak verbind de motor met de achterwielen. De CTS Coupé kreeg een sportievere vering dan de CTS met een lagere wegligging als gevolg. De wagen is daarenboven uitgerust met 20″ velgen vooraan en 21″ velgen achteraan.

Volgens design baas Ed Welburn is de CTS Coupé een uitspatting van het design team dat, toen het klaar was met de CTS Sedan, nog wat de creatieve vrijheid kreeg om er nog iets meer mee te doen. Of het concept ooit in productie zal genomen worden is nog niet zeker maar volgens verschillende bronnen overweegt Cadillac dit wel.

Video Pressrelease:

 

Cadillac CTS Coupé Concept

Cadillac CTS Coupé Concept

Cadillac CTS Coupé Concept

Cadillac CTS Coupé Concept

Cadillac CTS Coupé Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...