Shuanguan UFO = RAV4

shuanguan UFOShuanguan has done it again! Men neme het design ener Toyota RAV4 en een hoop minderwaardige materialen en de rest wijst zichzelf wel uit. Alweer kunnen we een goedkope kopie zien van een redelijk deftige wagen. Ook al zijn er wel enkele kleine wijzigingen aan de voorkant en aan de achterkant, het concept blijft duidelijk gestolen van Toyota. Shuanguan deed dit al eerder bij de BMW X5 en Toyota Land Cruiser én de Smart. Ook zijn er nog andere Chinese merken die schaamteloos kopiëren van andere marken, zoals BYD.

De vraag is natuurlijk hoelang de rest van de wereld dit zal tolereren. Ik kan mij zeer goed inbeelden dat gelijk welke échte autoconstructeur het niet leuk vind dat de goed  verkopende modellen door de kopieermachine gehaald worden. Vooral omdat de prijzen van de minderwaardige kopieën niet concurreerbaar zijn. Deze “UFO” bijvoorbeeld, kost een gladde €7.000, wat niet opweegt tegen de €20.000 die de RAV4 minstens kost.

Onder de kap ligt trouwens een 2.0 of 2.4 benzinemotor, met respectievelijk 122 en 140 pk. De prijs in China is €.7.000 voor de goedkoopste 2.0 en net iets meer dan €10.000 voor de duurste 2.4.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Shuanguan UFO = RAV4"

  1. Matthijs 10-02-2008 om 17:18

    Op de foto’s ziet het er net uit alsof het een 1 of ander slecht gemaakte modelauto is. Bburago zou zich er nog voor schamen..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...