China wil ook meespelen en zal V12-motor bouwen.

china-style!
Als China ooit wil concurreren met de westerse automerken, zal het natuurlijk moeten beschikken over een arsenaal van sterke motoren. De plannen om een V12-motor te bouwen komen dus geen second te laat voor hun. Van mijn part mag de Chinese auto-industrie weliswaar de westerse markt met rust laten.

De Rolls-Royce Phantom-killer wordt de Hong Qi HQD -hoe slecht gekozen kan een naam zijn? Iemand met geld koopt een Rolls-Royce en geen Hong Qi HQD. In ieder geval wordt het de eerste wagen met een V12 van Chinese makelij met een motorinhoud van 6000 cc. Ook zullen de kleinere modellen grotere motoren krijgen. Benieuwd wat de milieu-beweging daarvan zal zeggen.

Deel dit bericht:

1 reactie op "China wil ook meespelen en zal V12-motor bouwen."

  1. PJS 29-10-2007 om 0:22

    Wat een lelijke wagen. Interieur is ongetwijfeld stijlvol afgewerkt met verhard plastic? 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...